Tipuri de Cicatrici

Exista trei tipuri de cicatrici problematice

hypertrophic scar

Cicatrici hipertrofice

O cicatrice hipertrofica se face la scurt timp dupa vindecarea ranilor si este cauzata de hiperproductia de fibre de tesut conjunctiv. Cicatricea tinde sa se umfle si se proiecteaza mai sus nivelului pielii din jur, cu toate ca ramane limitata la regiunea initiala. Cicatricile hipertrofice sunt comune ,in special ,in cazul in care rana nu a fost imobilizata sau protejata, sau daca aceasta a devenit infectata.

keloid scar

Cicatrici cheloide

Un cheloid tinde sa se formeze la mult timp dupa ce rana s-a vindecat. Acest lucru este cauzat de o hiperproductie masiva a fibrelor tesutului conjunctiv, care continua sa creasca peste rana si pe pielea sanatoasa. Cheloidele afecteaza in mod deosebit fete si femei tinere. Cicatricile aflate pe parti ale corpului, cu tensiune mare a pielii, sunt, de asemenea, sensibile la formarea de cheloide. Destul de frecvent exista o predispozitie genetica in formarea cicatricelor cheloide. Pot sa apara, de asemenea, de pana la zece ori mai frecvent la persoanele cu pielea mai inchisa decat la persoanele cu pielea alba.


Cicatrici atrofice

Cand tesutul cicatricial acopera o rana, dar nu suficient pentru a umple zona afectata, acest lucru este cunoscut ca o cicatrice atrofica. Aceste cicatrici sunt deosebit de frecvente dupa varicela sau acnee.


Tratarea cicatricilor dificile

Unele cicatrici sunt mai greu de tratat decat altele. In plus fata de Contractubex, mai multe optiuni de tratament pot fi utile, de exemplu, tratamentul cu laser. Adresati-va medicului dumneavoastra pentru mai multe informatii.Compozitie: 100 g gel contine: 10 gExtract lichid de ceapa, 5000 U.I. heparina sodica, 1g alantoina. Indicatii: Cicatrici hipertrofice, cheloide, care limiteaza miscarile sau cicatrice desfigurante post-operatorii, amputatii,arsuri,accidente ; stricturile cicatriceala.Contraindicatii: Pacientii care au sensibilitate la extract lichid de ceapa, heparina sodica , alantoina, p-hidroxibenzoati ( parabeni ) , acid sorbic sau la oricare dintre excipienti nu ar trebui sa foloseasca produsul. Reactiile locale la nivelul pielii se intalnesc foarte rar. Pruritul care a fost intalnit ocazional in timpul tratamentului cu Contractubex, este o manifestare datorata modificarii tesutului cicatriceal si nu necesita, de obicei, intreruperea tratamentului.Mod de actiune : Contractubex are o actiune antiproliferativa, antiflogistica, de aplatizare si decontractare asupra tesutului cicatriceal. Dozaj: Daca nu a fost altfel prescris, Contractubex se maseaza usor pe zona tesutului cicatriceal pana la absorbtia completa a gelului, de 2-3 ori pe zi. In cazul cicatricelor mai vechi , poate fi necesara acoperirea peste noapte cu un bandaj. Merz Pharmaceuticals GmbH, Eckenheimer Landstraße 100, D-60318 Frankfurt/Main, GermanyExtended search

Filter results on the following areas
Merz [Logo] Merz [Logo]

Tipuri de Cicatrici - Contractubex

URL: http://www.contractubex.com/narbenaufderhaut/dieklassischennarbentypen/index.jsp
Stand: 17-Jun-2011, 01:04 AM
© 2011 Contractubex. All rights reserved.